Kulinarny blog dla wszystkich, którzy na widok smacznego dania dostają odruchu Pawłowa, ich kubki smakowe wariują a w głowie harcują same endorfiny :D
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Surówka z kapusty kiszonej

Idealny dodatek do pieczonej lub smażonej ryby, ale także do dań z drobiu jak np. klasyczne panierowane piersi lub pieczone udka. Istna bomba witaminowa. Pamiętajcie, aby kapusta nie była z tych dostępnych w woreczku (traci witaminę C) i dodajcie koniecznie do niej oliwę- ułatwia rozpuszczanie witaminy A.

SKŁADNIKI:

- ½ kg kapusty kiszonej

- 2 duże marchewki

- 1 cebula (biała lub czerwona)

- 4 łyżki oliwy

- sól, pieprz

- 1 łyżka cukru

- 2 łyżki soku z cytryny

- zielona pietruszka

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kapustę drobno szatkujemy.
  2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  3. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
  4. Pietruszkę drobno siekamy.
  5. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy.
  6. Dodajemy oliwę, sok z cytryny i przyprawiamy cukrem, solą i pieprzem.



wtorek, 07 maja 2013, magdalenka_210

Polecane wpisy