Kulinarny blog dla wszystkich, którzy na widok smacznego dania dostaj± odruchu Pawłowa, ich kubki smakowe wariuj± a w głowie harcuj± same endorfiny :D
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Paluchy Baby Jagi

Przerażaj±ce paluchy Baby Jagi z migdałowymi paznokciami :)

SKŁADNIKI:

Ciasto:

- 2 jajka

- 1 szkl cukru

- 1 kostka masła

- cukier waniliowy

- szczypta soli

- 2 szkl m±ki

Pozostałe:

- migdały

- wrz±tek

- czerwony lukier

 

PRZYGOTOWANE:

1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, które następnie przekładamy do lodówki na 1 godz.

2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

3. Migdały zanurzamy na 10 min we wrz±tku i obieramy.

4. Ciasto wyjmujemy z lodówki, formujemy z niego wałeczki.

5. Nożem nacinamy lekko na "stawach", w jeden koniec wciskamy połówkę migdała.

5. Pieczemy ok 10-15 min.

6. Po przestudzeniu malujemy lukrem wokół "paznokci".

poniedziałek, 17 czerwca 2013, magdalenka_210

Polecane wpisy