Kulinarny blog dla wszystkich, którzy na widok smacznego dania dostają odruchu Pawłowa, ich kubki smakowe wariują a w głowie harcują same endorfiny :D
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Kieszonka z piersi kurczaka faszerowana serem

Kolejna odsłona przepisów z serem w roli głównej. Tym razem delikatna pierś z kurczaka nadziewana polskim oscypkiem i grecką fetą. Wystarczy 20 min i danie gotowe. U mnie kieszonka została podana na warzywach z patelni,oprószonych tymiankiem.

SKŁADNIKI:

- 1 pierś z kurczaka

- 1 plaster oscypka

- 1 plaster fety

- 1 łyżka masła

- 3 łyżki oleju

- tymianek

- oregano

- czerwona słodka papryka

- sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy, tłuczemy tłuczkiem do mięsa.

2. Następnie mięso nacieramy ziołami, posypujemy papryką, pieprzem i solą (uważać z nią, bo oba sery są wystarczająco słone).

3. Na środek układamy sery, składamy na pół i spinamy szczelnie wykałaczkami.

4. Nagrzewamy patelnię, dodajemy masło i olej.

5. Pierś smażymy na rumiano z obu stron.

środa, 17 lipca 2013, magdalenka_210

Polecane wpisy