Kulinarny blog dla wszystkich, którzy na widok smacznego dania dostają odruchu Pawłowa, ich kubki smakowe wariują a w głowie harcują same endorfiny :D
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Ciasto 3 Bit bez pieczenia

W internecie krąży wiele przepisów na to ciasto. Jednak większość z nich wymaga zdecydowanie więcej pracy, niż ja na ten dzień przewidziałam. Ciasto dla leniwców lub zabieganych- bez pieczenia, bez wielogodzinnego przygotowywania toffi, bez ucierania od podstaw masy budyniowej. Jedynie czego potrzebujemy to odrobinę cierpliwości, ponieważ ciasto wraz z upływam czasu nabiera na smaku. Najlepiej smakuje na 2-3 dzień. Z podanych składników przygotujecie ciasto z blachy o wymiarze 25x36cm. Ciasto przygotowane na urodziny Męża- wszystkim gościom smakowało :)   

 

Przygotujcie:

Składniki:
- 75 herbatników Petit
- 1 puszka masy krówkowej
- 2 budynie waniliowe
- 2 łyżki masła śmietankowego
- 2,5 szkl mleka
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2 małe śmietany 36%
- 3 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
1. Masę krówkową podgrzewamy we wrzątku ok 15 min.
2. Śmietanę ubijamy mikserem z rozpuszczoną żelatyną w 5 łyżkach wody.
3. Przygotowujemy budyń, dodając do niego 2 łyżki masła śmietankowego.
4. Składamy ciasto, równo układając wszystkie składniki:
I. Herbatniki
II. Masa krówkowa
III. Herbatniki
IV. Masa budyniowa
V. Herbatniki
VI. Ubita śmietana
5. Ciasto posypujemy tartą czekoladą.
6. Wkładamy ciasto do lodówki na min. 24 godziny.

poniedziałek, 01 czerwca 2015, magdalenka_210

Polecane wpisy