Kulinarny blog dla wszystkich, którzy na widok smacznego dania dostają odruchu Pawłowa, ich kubki smakowe wariują a w głowie harcują same endorfiny :D
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Filety z dorsza w cieście naleśnikowym z curry

No to mamy rybkę jak z nadbałtyckiej knajpki :D Do tego oczywiście młode ziemniaki z koperkiem i tradycyjna surówka z młodej kapusty kiszonej.

Przygotujcie:

Składniki:
- 2 filety z dorsza
- 1 łyżeczka curry
- 1/2 cytryny
- 1 szkl mleka
- 2 łyżki oliwy
- olej
- 1/2 szkl mąki
- 1 jajko
- sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki.
2. Rybę przekładamy do miseczki, doprawiamy pieprzem, polewamy 2 łyżkami oliwy i przekładamy plasterkami cytryny. Odkładamy do lodówki na 1 godz.
3. Mleko, jajko, mąkę, curry, 1 łyżeczkę oleju oraz szczyptę soli mieszamy ze sobą na ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietany.
4. Rybę panierujemy w cieście naleśnikowym i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanej patelni.

wtorek, 09 czerwca 2015, magdalenka_210
Tagi: dorsz curry

Polecane wpisy