Kulinarny blog dla wszystkich, którzy na widok smacznego dania dostają odruchu Pawłowa, ich kubki smakowe wariują a w głowie harcują same endorfiny :D
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Młoda kapusta kiszona z koperkiem i czosnkiem

Dziś przepis na dodatek do obiadu. Jako, że mamy sezon na młodą kapustę- czas się za nią zabrać.

Przygotujcie:

 

Składniki:
- 50 dag kapusty kiszonej młodej
- 1 pęczek koperku
- 3 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki masła
- sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Kapustę siekamy, zalewamy wodą i gotujemy ok. 20 min. Odsączamy, zostawiając niewielką ilość wody.
2. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki, dodajemy do kapusty.
3. Do kapusty i czosnku dodajemy masło, smażymy ok. 5 min.
4. Dodajemy posiekany koperek, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

niedziela, 07 czerwca 2015, magdalenka_210

Polecane wpisy