Kulinarny blog dla wszystkich, którzy na widok smacznego dania dostają odruchu Pawłowa, ich kubki smakowe wariują a w głowie harcują same endorfiny :D
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z twarogu i makreli

Ostatnio była ryba, no to teraz też :) A dodam jeszcze, że na jutro mamy przewidzianego okonia... Prosta i szybka w przygotowaniu pasta do pieczywa. Idealna na śniadanie lub kolację. Bogata w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe.

Przygotujcie:

Składniki:
- 1 makrela
- 20 dag twarogu półtłustego
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- cebula dymka
- sól, pieprz


Przygotowanie:
1. Makrelę obieramy z ości i drobno siekamy.
2. Cebulę dymkę myjemy i drobno kroimy.
3. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy makrelę, jogurt i dymkę. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

czwartek, 11 czerwca 2015, magdalenka_210

Polecane wpisy